Интервју со Мајкл Когелер

Michael Kögeler - Генерален менаџер на Multicountry Europe регионот на Microsoft

Од 1 јули 2015 година Michael Kögeler е генерален менаџер на Multicountry Europe регионот на Microsoft. Во таа улога тој ги надгледува и управува со работењето на компаниските операции во 15-те земји со најбрз раст во Централна и во Источна Европа.

Пред тоа Michael бил генерален менаџер одговорен за маркетинг и операции (М&O) на Microsoft во регионот на Блискиот Исток и Африка (МЕА), каде што во текот на четири години бил одговорен за извршување на глобалните стратегии на Microsoft во локалните земји, обезбедувајќи позитивно искуство за клиентите, партнерите и потрошувачите. За време на 12-годишниот мандат во Microsoft, Michael бил на различни високи лидерски позиции и управувал со стратегијата на компанијата, маркетингот и операциите, како на меѓународно, така и на локално и регионално ниво.

Пред да се приклучи на Microsoft во 2003 година, Michael поминал повеќе од 10 години во менаџмент и IT-консултации во компании како што се McKinsey&Company, KPMG Management Consulting, Lotus, IBM Consulting и EDS Consulting.

За неколку работи околу Македонија, гејмингот и иднината погледнете го интервјуто.

GG

Интервјуа, 25 Ноември 2016

Поддржувачи на GG

Медиумски Пријатели

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT