Пријатели на GG

HASELT NapNok Games inplayer anhock.com.mk Red Bull
it.mk Cineplexx Македонија MK Host

Петар Котевски - Storytelling in video games @ Game Weekend

Петар `perokolera` Котевски (Kamai Media) зборуваше за приказните и нивното раскажување во видео игрите. Како да изберете/напишете приказна, како да внимавате на замките на кои ке наидете следејќи ја и други детали. 

Тој сподели многу детали од неговото богато искуство работејќи за големите гиганти во ААА индустријата. Разврза големи дебати и многу гејмерски муабети. 

Неговата рута засега е Битола – Крајтек – Банџи и Мајкрософт... па пак Битола! 

Човекот кој ја стави македонија во гејминг историјата (Easter eggs во Far Cry). Петар беше задолжен за Вештачката интелегенција на непријателите во играта на 50 сент, потоа стави печат на Хало поточно на Мастер Чиф.

Петар можете да го добиете на https://goo.gl/kCKWxy или на www.kamaikamai.com

Сите информации околу Game Weekend powered by Телеком можете да ги најдете на https://goo.gl/i2fU8f или на фан страната на МАГДА.
Game Weekend, 19 Април 2016

Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/ggtvmk/public_html/modules/mod_filterfork2/helper.php on line 1321
GGTV рубрики

Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/ggtvmk/public_html/modules/mod_filterfork2/helper.php on line 3619

GGS04 Финале. Рикеп на 4та сезона, јавувања во живо, планови за 5та сезона и масивен ГИВАВЕЈ

Уште една сезона на најдобриот подкаст/емисија за игри на балканот заврши и ќе оди во историските книги. Се гледаме првиот понеделник во октомври со новиот форматГГ ви пожелува убаво лето и многу гејмање.И се разбира не...
GG Сезона 4, 5 Октомври 2018

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT