Пријатели на GG

HASELT anhock.com.mk NapNok Games inplayer Red Bull
it.mk Cineplexx Македонија MK Host

Петар Котевски - Storytelling in video games @ Game Weekend

Петар `perokolera` Котевски (Kamai Media) зборуваше за приказните и нивното раскажување во видео игрите. Како да изберете/напишете приказна, како да внимавате на замките на кои ке наидете следејќи ја и други детали. 

Тој сподели многу детали од неговото богато искуство работејќи за големите гиганти во ААА индустријата. Разврза големи дебати и многу гејмерски муабети. 

Неговата рута засега е Битола – Крајтек – Банџи и Мајкрософт... па пак Битола! 

Човекот кој ја стави македонија во гејминг историјата (Easter eggs во Far Cry). Петар беше задолжен за Вештачката интелегенција на непријателите во играта на 50 сент, потоа стави печат на Хало поточно на Мастер Чиф.

Петар можете да го добиете на https://goo.gl/kCKWxy или на www.kamaikamai.com

Сите информации околу Game Weekend powered by Телеком можете да ги најдете на https://goo.gl/i2fU8f или на фан страната на МАГДА.
Game Weekend, 19 Април 2016

Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/ggtvmk/public_html/modules/mod_filterfork2/helper.php on line 661
GGTV рубрики

Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/ggtvmk/public_html/modules/mod_filterfork2/helper.php on line 1810

GGS03E29 - Епизода од гледачите - Дота Major, Компјутерниците во Скопје, Образование...

Сендвичарите и омилените јадења на ГГ - 03:00Дота Major - 12:40Arcaders - Првиот македонски женски тим - 26:00Компјутерниците во Скопје/Македонија - 58:10Кон какво образование да се насочат младите -&...
GG Сезона 3, 10 Мај 2017

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT