Пријатели на GG

Red Bull HASELT inplayer anhock.com.mk NapNok Games
it.mk Cineplexx Македонија MK Host

Панел: Издавање игри во Македонија @ Game Weekend

За крајот на првиот ден направивме панел дискусија. Во опуштена атмосфера имавме шанса да поразговараме со лугето кои издадоа игри или се на пат да издадат игра, точно од тука, од Македонија. 

Учесниците на панелот беа: 

  • Енди Милојкоски – човек армија кој самостојоно (со малце помош) ја направи и ја издаде Raining Blobs (https://goo.gl/Dxo1J0).
  • Васко Атанасовски од Workbench. Пред една година исфрлија тизер трејлер и футиџ од нивната игра Wounded, а пред некое време направија и кик стартер кампања (www.workbench-entertainment.me),
  • Петар Котевски е основач на Kamai Media кои работат на нивното прваче Sonder кое најнепретенциозно стреми да биде првата македонска ААА игра (www.kamaikamai.com). 
  • Иван Ивановски е основачот на Tesseract Interactive, кои добија грант на една стартап конвенција во Бугарија. Тие минатата недела и официјално ја пуштија на својот паблишер својата игра Excubitor (http://excubitorgame.com/).

Сите информации околу Game Weekend powered by Телеком можете да ги најдете на https://goo.gl/i2fU8f или на фан страната на МАГДА.

Game Weekend, 19 Април 2016

Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/ggtvmk/public_html/modules/mod_filterfork2/helper.php on line 661
GGTV рубрики

Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/ggtvmk/public_html/modules/mod_filterfork2/helper.php on line 1810

GGS03E29 - Епизода од гледачите - Дота Major, Компјутерниците во Скопје, Образование...

Сендвичарите и омилените јадења на ГГ - 03:00Дота Major - 12:40Arcaders - Првиот македонски женски тим - 26:00Компјутерниците во Скопје/Македонија - 58:10Кон какво образование да се насочат младите -&...
GG Сезона 3, 10 Мај 2017

Log in

fb iconTPL_GK_LANG_FB_LOGIN_TEXT